Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

THE FIGHTER, 2010,


Πόσο χαμηλά μπορεί να ξεπέσει ένας άνθρωπος όταν αφεθεί στον ψευτοπαράδεισο των ναρκωτικών; Πόσο ανώριμα μπορεί να παραμείνουν τα παιδιά μιας νευρωτικής και καταπιεστικής μάνας, όταν δεν φύγουν ποτέ από την φούστα της; Πόσο μπορεί μια μητέρα να εκμεταλεύεται τα παιδιά της, στο όνομα της αγάπης; Αλλά και πόσο σπουδαία μπορεί να είναι η ερμηνεία ενός ηθοποιού, όταν αφήσει το ταλέντο του να ξεδιπλωθεί ατόφιο!



Η ταινία The Fighter, του David O. Russell, έχει πάρει ήδη 17 βραβεία και έχει προταθεί για 7 Oscar, κυρίως για τις ερμηνείες δεύτερου ανδρικού και γυναικείου ρόλου, των  πολυβραβευμένων Christian Bale και  Melissa Leo, που στην ουσία είναι οι πρωταγωνιστές! (Πρωταγωνιστούν οι επίσης καλοί Mark Walberg και Amy Adams).


Τον Bale τον γνώρισαν οι πολλοί, από τους τελευταίους Batman, αλλά παίζει στο σινεμά από 12 ετών(!), ξεκινώντας από την "Αυτοκρατορία του Ήλιου" του Spielberg. Μετά από τέτοιο ξεκίνημα - αντίθετα από τα περισσότερα παιδιά θαύματα που καίγονται - ακολούθησε μια καλή καριέρα με σωστές επιλογές, πλούτισε με τις 2 τελευταίες σκοτεινές ταινίες του ηπερήρωα της Gotham City, και επιστρέφει με μια υπέροχη ταινία βασισμένη στην ζωή του πυγμάχου Dicky Eklund. Ντοκυμαντερίστικο ύφος, γρήγοροι ρυθμοί, χιούμορ που σπάει την ένταση και μας απομακρύνει από το μελό, καλογραμμένο σενάριο. Όλα αυτά μας οδηγούν σε μια καλή ταινία που σίγουρα θα απολάυσετε. Καλή ψυχαγωγία!